Yohan Lardy Cru Fleurie Le Vivier - 100% Gamay z winorośli w wieku od 40 do ponad 70 lat z ekspozycją południowo-wschodnią na zaledwie 1/2 ha w lieu-dit "Le Vivier". Krzewy sadzone są na wysokości 250 metrów. Winogrona są zbierane ręcznie, a następnie poddane maceracji węglowej przez średnio 18 dni w betonowych kadziach z użyciem rodzimych drożdży. Starzone 8 miesięcy w neutralnych dębowych beczkach z Burgundii. Poddane lekkiej filtracji przed butelkowaniem. Yohan Lardy, Cru Moulin-a-Vent Les Michelons - winogrona, z których powstało to wino zostały zasadzone w 1903 roku w Lieu-dit "Les Michelons", w pobliżu Moulin-a-Vent, na podłożu różowego granitu i manganu. To wino ma aromaty świeżych ciemnych owoców, ziemi, bzu, wędzonego boczku, przypraw z wyraźnymi nutami beczki. W ustach wyczuwalne jagody oraz jeżyny, wino pikantne i soczyste z nutami balsamicznymi, z bardzo długim finiszem. Dojrzewało przez co najmniej 12 miesięcy w dębowych beczkach z Burgundii.
Kup abonament Wykup abonament, aby zobaczyć więcej informacji