Butelka nr 236 z 239.
Destylarnia Port Dundas jest obecnie wyciszona, ale kiedyś stała w Glasgow, samym sercu szkockich wód. Została założona przez Daniela McFarlane'a w 1811 roku w Glasgow. W skład kompleksu wchodziły trzy gorzelnie, które w 1877 r. połączyły się i do 1885 r. Port Dundas Distillery stała się największą destylarnią na świecie, przetwarzającą kukurydzę, jęczmień i żyto oraz importującą zboże z Ameryki. Gorzelnia została zamknięta w 2010 roku. Port Dundas dojrzewała w beczkach z białego dębu amerykańskiego, dla których odpowiednie warunki przechowywania to niska temperatura i wyższa wilgotność. Dzięki temu whisky, choć wolniej dojrzewa, mniej odparowuje i rozwija harmonię pomiędzy swoimi wyrazistymi smakami. W zapachu wyczuwalny lukier waniliowy i karmel. Na podniebieniu karmelowe ciastko i pomarańcza w czekoladzie. Długi, trwały i słodki finisz.