Podobnie jak wybitne hiszpańskie wina sherry, rum ten dojrzewa do 25 lat w systemie solera. Rum ma ciemnozłoty kolor. Emanuje świeżo palonymi ziarnami kawy, niezliczoną ilością dojrzałych owoców tropikalnych, ciemną czekoladą i skoncentrowaną wanilią z Madagaskaru, które w nosie łączą się w dobrze wyważony rum. Już przy pierwszym łyku rum przesuwa się po języku, dając aksamitne i bogate odczucie w ustach. Po smaku następuje nie tak łatwo przemykająca eksplozja daktyli, sułtanek, karmelu, czarnych wiśni i ciepłych przypraw w postaci cynamonu i goździków, które pędzą po języku. Trwały, złożony i całkowicie nieodparty posmak, z niuansami pieczonych jabłek z cynamonem, więcej ciemnej czekolady skomponowanej dla idealnej równowagi głębi, umiarkowanej słodyczy i alkoholu.
Zobacz katalog