Trzonki sztućców z obrzeżem profilowanym, rozszerzające się, na końcu zdobione delikatnym ornamentem roślinnym; ostrza noży ze stali nierdzewnej; całość w kasecie dwupoziomowej introligatorskiej, wyłożonej tkaniną écru.
składający się z 12 łyżek do zupy (dł. 21 cm), 12 widelców i noży do dania głównego (dł. 21 cm i 24,5 cm), 12 widelców i noży do przystawek (dł. 18,3 cm i 21 cm), 12 łyżeczek do herbaty (dł. 14 cm) oraz 8 widelczyków do ciasta (dł. 15 cm);
plater niecechowany (tylko oznaczenie grubości srebrzenia), stal cechowana (znak firmy, ROSTFREI / SOLINGEN).
Niemcy, po poł. XX w.
Trzonki sztućców z obrzeżem profilowanym, rozszerzające się, na końcu zdobione delikatnym ornamentem roślinnym; ostrza noży ze stali nierdzewnej; całość w kasecie dwupoziomowej introligatorskiej, wyłożonej tkaniną écru.