Składający się z 12 łyżek do bulionu (dł. 17 cm), 12 widelców i 12 noży do przystawek (dł. 17,4 cm i 20,5 cm), 12 łyżek do zupy (dł. 19,5 cm), 12 widelców i 12 noży do drugiego dania (dł. 19 cm i 23,7 cm), 12 widelców i 12 noży do ryb (dł. 16,8 cm i 19,6 cm), 12 widelców
płaskich, z krótkimi ząbkami do raków (dł. 14,6 cm), 12 widelców do ostryg (dł. 13,9 cm), 12 widelczyków i 12 noży deserowych (dł. 14,6 cm i 17,2 cm), 12 łyżeczek do kawy (dł. 9,8 cm), 12 łyżeczek do herbaty (dł. 12 cm) oraz 9 elementów środka stołu - łyżka wazowa (dł. 31 cm), widelec z podpórką i nóż do porcjowania mięsa (dł. 24,5 cm i 29,2 cm), łyżka czerpakowa (dł. 18 cm), łopatka i widelec do ryb (dł. 25 cm i 21,2 cm), łyżka półmiskowa (dł. 24,3 cm), łyżka z kolistym, płaskim czerpakiem (dł. 20 cm), łopatka do tortu (dł. 26,2 cm);
Noże (z wyjątkiem do ryb) oraz widelec do porcjowania mięsa z ostrzami stalowymi i trzonkami o fasetowanych krawędziach, ściętymi na końcach, dociążonymi; pozostałe sztućce płaskie, zdobione na końcach ząbkami i półwałkami
Sztućce w etui introligatorskim z trzema szufladkami, wyłożonymi tkaniną
Komplet sztućców na 12 osób
srebro próby 800 cechowane (znak probierni - litera A , próba; na trzonkach sztućców dociążonych - próba i znak firmy - wężyk z literą D), stal cechowana (znak firmy - wężyk z literą D, INOX);
waga 6445 g. (bez sztućców dociążonych).
Belgia, Bruksela, lata 20.-40. XX w. (przed 1942 r.)
Składający się z 12 łyżek do bulionu (dł. 17 cm), 12 widelców i 12 noży do przystawek (dł. 17,4 cm i 20,5 cm), 12 łyżek do zupy (dł. 19,5 cm), 12 widelców i 12 noży do drugiego dania (dł. 19 cm i 23,7 cm), 12 widelców i 12 noży do ryb (dł. 16,8 cm i 19,6 cm), 12 widelców
płaskich, z krótkimi ząbkami do raków (dł. 14,6 cm), 12 widelców do ostryg (dł. 13,9 cm), 12 widelczyków i 12 noży deserowych (dł. 14,6 cm i 17,2 cm), 12 łyżeczek do kawy (dł. 9,8 cm), 12 łyżeczek do herbaty (dł. 12 cm) oraz 9 elementów środka stołu - łyżka wazowa (dł. 31 cm), widelec z podpórką i nóż do porcjowania mięsa (dł. 24,5 cm i 29,2 cm), łyżka czerpakowa (dł. 18 cm), łopatka i widelec do ryb (dł. 25 cm i 21,2 cm), łyżka półmiskowa (dł. 24,3 cm), łyżka z kolistym, płaskim czerpakiem (dł. 20 cm), łopatka do tortu (dł. 26,2 cm);
Noże (z wyjątkiem do ryb) oraz widelec do porcjowania mięsa z ostrzami stalowymi i trzonkami o fasetowanych krawędziach, ściętymi na końcach, dociążonymi; pozostałe sztućce płaskie, zdobione na końcach ząbkami i półwałkami
Sztućce w etui introligatorskim z trzema szufladkami, wyłożonymi tkaniną